Ako pripraviť gratinovaného zubáča
nezadaný
08.02.2012 (2/2012)
0
info
Kategória: Infoservis
Vyšiel v čísle: FEBRUÁR 2012
Počet strán v magazíne: 1
Od strany: 97
Článok si môžeš prečítať zadarmo od 21.04.2015.
Suroviny:
- 600 g filetovaného zubáča
- 200 g rajčiny
- 200 g špargle
- 100 g fazuľových strukov
- 200 g mozzarelly
- soľ, korenie
- 150 g špenátu
- 0,2 l šľahačkovej smotany
- 100 g masla
- cesnak
Postup:
Filety zo zubáča, osoleného a okoreneného, opečieme na grile, na opečeného zubáča poukladáme rajčiny na plátky, špargľu a fazuľku, preložíme mozzarellou a zapečieme.
Omáčka:
Na masle orestujeme špenát s cesnakom, podlejeme smotanou. Zredukujeme na hustú omáčku a dochutíme soľou a korením.
Suroviny na prílohu – šampiňónová kroketa:
- 500 g varených zemiakov
- 2 žĺtka
- soľ podľa chuti
- 100 g čerstvých šampiňónov
- 200 g hladkej múky
- strúhaný eidam, vňatka
Postup:
Uvarené zemiaky nastrúhame, pridáme žĺtka, soľ a hladkú múku, vypracujeme husté cesto, z ktorého vyformujeme valček. Ten naplníme zmesou restovaných šampiňónov, syra, petržlenu, vňatky, obalíme v trojobale a vypražíme.
Prajeme dobrú chuť!
Recept pripravil šéfkuchár z Rybárskej bašty u Hoffera v Nitre
Stiahnuť článok v PDF formáte.