Perkelt zo sumca
nezadaný
25.02.2011 (3/2011)
0
info
Kategória: Infoservis
Vyšiel v čísle: MAREC 2011
Počet strán v magazíne: 1
Od strany: 113
Článok si môžeš prečítať zadarmo od 21.04.2015.
Suroviny (4 porcie):
- 600 g filiet zo sumca (najlepšie čerstvého a z dobrej vody)
- 100 g údenej slaninky
- 200 g cibule
- 100 g zelenej papriky
- 100 g paradajok
- 250 ml smotany na varenie
- 1 PL červenej mletej papriky
- pol litra rybieho vývaru
- vegeta
- čierne korenie
- soľ
Príloha:
- 250 g hrudkového tvarohu
- čerstvý kôpor
Postup:
Údenú slaninku pokrájame na malé kocky a vytopíme. Opečené kúsky slaninky vyberieme (použijeme ich na halušky) a pridáme cibuľku pokrájanú na kocky, papriku a osmažíme. Neskôr pridáme paradajky, vegetu, soľ, korenie a podusíme domäkka. Z hlavy a trupov si pripravíme rybí vývar, ktorý pridáme do základu a varíme ešte 20 minút. Potom všetko zmixujeme pridáme smotanu a ešte podusíme, kým omáčka nezhustne, prípadne ju zahustíme. Dochutíme a môžeme pridať aj mleté feferóny. Nakoniec primiešame mäso zo sumca nakrájané na malé kúsky (2x2 cm) a povaríme cca 6-8 minút.
Podávame s haluškami s tvarohom, kôprom a slaninkou.
Špecialitu zo sumca pre vás pripravil šéfkuchár z
Penziónu pri rybníku Veľká Paka na Podunajskej nížine.
Prajeme vám dobrú chuť!
Stiahnuť článok v PDF formáte.