Recept: Halibut na pare
nezadaný
26.02.2014 (3/2014)
0
info
Kategória: Infoservis
Vyšiel v čísle: MAREC 2014
Počet strán v magazíne: 1
Od strany: 102
Článok si môžeš prečítať zadarmo.
Halibut na pare (10 porcií)
Suroviny:
1 500 g halibut filet
3 g soli
olivový olej na potretie ryby
1/2 citróna
2 bobkové listy
1 viazanička petržlenovej vňate
2 dcl bieleho vína
1 l vody
Postup: Filet nakrájame na porcie, osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a dáme
napariť - do vody dáme biele víno, bobkový list, citrónovú šťavu, petržlenovú
vňať. Halibut je veľmi jemné mäso a na miernom ohni pod pokrievkou mu stačí
asi 9 minút.
Karfiolové pyré
Suroviny:
500 g karfiolu
2 dcl mlieka
soľ
rozmarín
Postup: Karfiol rozoberieme na ružičky, podlejeme mliekom, osolíme, pridáme rozmarín a
varíme domäkka. Po uvarení rozmixujeme.
Baby zelenina: Baby mrkvu, baby mangold a ružičkový kel krátko blanšírujeme, prelejeme maslom a dochutíme soľou.
Šafranová omáčka
Suroviny:
200 g taveného syra
1 g šafranu
1 dcl bieleho vína
1 dcl šľahačkovej smotany 30 %
1 trstinová tráva
1 dcl rybacieho vývaru
200 g póru
50 g masla
Postup: Pór nakrájame a zľahka opečieme na masle. Tavený syr rozpustíme s bielym
vínom a smotanou, pridáme šafran, trstinový cukor a rybací vývar.
Pomaličky varíme a redukujeme do požadovanej konzistencie. Nakoniec omáčku
precedíme cez jemné sitko.
Stiahnuť článok v PDF formáte.