Varíme pri vode, seychellské kuracie kari.
nezadaný
05.04.2015 (8/2014)
0
info
Kategória: Infoservis
Vyšiel v čísle: AUGUST 2014
Počet strán v magazíne: 2
Od strany: 102
Článok si môžeš prečítať zadarmo od 08.09.2016.
V dnešnom dieli seriálu „varíme pri vode“ vám predstavíme obľúbený recept šikovného mladého kaprára Feriho Šnajdra. Feri vybral pre čitateľov Slovenského RYBÁRA zjednodušený recept jeho švagra Clinta, ktorý je rodený Seychellčan a je rovnako vášnivý rybár.
A tu postup prípravy jeho slovami: „Schválne som vybral tento recept, nakoľko po chvíli varenia aj kuchár začiatočník dokáže vykúzliť nádherne voňavé a chutné jedlo s orientálnym nádychom. Základom je, okrem čerstvosti použitých surovín, najmä kvalitné korenie kari, ktoré dodáva jedlu jeho osobitosť a jedinečnosť. Do receptu sme použili klasickú zmes korenia kari, ktorá je štandardne dostupná v slovenských obchodoch.
Ak nemáte čas vopred si predpripraviť marinované kuracie kúsky už doma, tak jednoducho pri vode, nakrájajte kuracie prsia na malé kúsky a ponorte ich do marinády, ktorú si pripravíte zo sladkej smotany, do ktorej pridáte kari korenie, mletú rascu, štipľavú papriku, čierne korenie, mletý zázvor a citrónovú šťavu.
Suroviny pre 2 rybárov:
500 g kuracieho mäsa
(optimálne prsia)
100 ml sladkej smotany
2 PL paradajkového pretlaku
1 stredne veľká cibuľa
2 strúčiky cesnaku
2-3 ČL kari korenia
1 ČL štipľavej papriky
1 ČL čierneho korenia
1 ČL soli
1/2 ČL mletej a celej rasce
1-2 feferónky
šťava z polovice citróna
štipka mletého zázvoru
(môžete vynechať)
hrudka masla
1 ČL čierneho korenia
1 ČL soli
1/2 ČL mletej a celej rasce
1-2 feferónky
šťava z polovice citróna
štipka mletého zázvoru
(môžete vynechať)
hrudka masla
Postup:
V panvici roztopíte maslo a pridáte nakrájanú cibuľu. Keď sa spení, pridáte cesnak, feferónku a nakoniec celú rascu. Všetko spolu poriadne orestujete. Následne pridáte marinované kuracie kúsky. Premiešajte a chvíľu povarte. Po chvíli pridajte paradajkový pretlak a trochu vody. Varte 15 minút, aby sa zmes rovnomerne podusila a zhustla. Uvarené kari odložte bokom odstáť, aby sa chute lepšie spojili a zatiaľ v druhom hrnci uvarte ryžu. Ako príloha sa najviac hodí spomínaná varená ryža, ale kuracie kari skvele chutí aj s pečivom, chlebom, či plackami.
Verím, že kuracie kari vám bude chutiť a budete z neho rovnako nadšení, ako ja, keď nám ho Clint prvýkrát uvaril po rybačke na mori, priamo na pláži.“
Dobrú chuť!
Celá fotogaléria k článku
Stiahnuť článok v PDF formáte.